Онлајн попис 2021 – Ќе бидеме ли повеќе отколку што сме?

Пописот во Македонија има пособено значење и влијание во општествениот живот на граѓаните, различно од она во многу останати држави, затоа што тој не претставува само голема статистичка операција, чии податоци и овозможуваат на...

Македонија се гуши – „Планот за чист воздух“ далеку од реализација

Загадувањето на воздухот во земјава предизвикува сериозна загриженост поради тоа што граничните вредности, особено оние за концентрациите на суспендирани честички кои се утврдени со цел да се заштити здравјето на луѓето, се надминуваат во...

Од 6.700 лица заболени од рак во државава на годишно ниво, само половина ја...

Од скоро 6.700 лица заболени од Просечно во Република Македонија во периодот 2010-2019 нови случаи на ниво на година има 6694, односно на 100 000 население има 323 случаи, 55% од случаите се мажи додека...

Додека Македонска пошта трупа долгови, приватна компанија со профит од 1.6 милиони евра

Дваесет компании од поштенската дејност во 2019 година имале приходи од 38,4 милиони евра, добивка од 2 милиони евра и вработувале 2.959 луѓе. Во поштенскиот бизнис во земјава работат 103 компании. При тоа, само една...

Димовски: Постојат најмалку 20 национални катастрофи во оваа епизода со Бугарија

Според Илија Димовски, поранешен пратеник од ВМРО-ДПМНЕ кој остро се спротиставуваше на Договорот за добрососедство со Бугарија при неговото усвојување во Собранието и укажуваше на долгорочните штетни последици од истиот, пишува дека постојат најмалку...

Повеќе од 96 милиони лица во светот заразени од коронавирус, бројките постојано растат

Според веб страницата „Worldometers“  од почетокот на пандемијата со коронавирусот во светот досега се потврдени вкупно 96.009.891 случаи, а 25.330.409 од нив во моментов се водат како активни. Фатален крај од заразата досега имале вкупно...

Биткоин: Како настанал, кој го измисли и дали ќе исчезне?

Се повеќе и повеќе трговци го прифаќаат биткоинот како платежно средство. Што е тоа што го прави биткоинот или воопшто крипто-валутите, толку интересни? Откако заврши еден од најлошите месеци на берзата на 31 октомври 2008...
- Advertisement -

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ

ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ