Починаа 13 лица, регистрирани се 63 нови случаи на ковид-19

Во последните 24 часа се направени 529 тестирања, а регистрирани се 63 нови случаи на ковид-19 во: -Скопје 42 -Куманово 3 -Тетово 2 -Прилеп 2 -Гостивар 1 -Штип 1 -Битола 1 -Велес...

Последни вести

Нацрт на Одлуката за прогласување на дел од планината Водно за заштитен предел достапна за увид и коментари

Ве известуваме дека Министерството за животна средина и просторно планирање, врз основа на доставената Студија, изработи Нацрт на Одлуката за прогласување на дел од планината Водно за заштитено подрачје во категорија V - заштитен предел. Со оваа одлука дел од планината Водно заради своите геолошки, геоморфолошки и биолошки вредности, како и посебното значење за жителите на Град Скопје, се прогласува за заштитено подрачје во категорија V - заштитен предел, а Градот Скопје е определен да управува со заштитеното подрачје. Предлог актот е достапен за увид и коментирање на веб страницата на МЖСПП www.moepp.gov.mk и на Единствениот национален електронски регистар на прописи на РСМ (ЕНЕР)  www.ener.gov.mk  , а јавна расправа по предлог актот ќе се одржи помеѓу 1 и 5 февруари 2021г. (со дополнителна најава).