Бугарите купија фудбалски клуб од Источна Mакедонија

Контроверзниот претседател на бугарското здружение, фондација „Македонија“, Виктор Стојанов во интервју за бугарските медиум се пофали дека успеале да купат клуб од Третата лига...

Последни вести

Со вонредни патроли ќе ги лови загадувачите, за Вардариште бара од градот да пушти инспекции на терен

Градоначалникот на Општина Гази Баба, Бобан Стефковски објави дека попладнево заедно со вработените од Секторот за инспекциски работи во општина Гази Баба и преставници на Полициската станица од општа надлежност Гази Баба започнале со вонредни теренски еколошки патроли. -Животот и здравјето на граѓаните немаат цена! Компромис со кршењето на Законот, ниту сум правел ниту ќе правам! Реакциите на граѓаните за загадување на амбиенталниот воздух како последица од недозволени дејствија на поединци се оправдани. Поради тоа на утринскиот колегиум: – Го задолжив Секторот за инспекциски работи почнувајќи од денес па во следниот период да спроведува теренски контроли секој ден во две смени. – Испратив писмено барање до градот Скопје под чија директна надлежност е дивата депонија Вардариште за постапување на градските инспекциски служби во санкционирање на лицата кои вршат спалување на разни видови отпад. Градот Скопје потребно е итно да превземе чекори за конечно решавање на проблемот со депонијата Вардариште, а до тој момент неопходно е нејзино физичко затварање, преку затварање на сите пристапни патишта , 24 часовна контрола од МВР и инспекцијата на Град Скопје. Утврдени се неколку критични точки на кои несовесните граѓани го вршат спалувањето и на истите ќе има редовна контрола.