САГАТА ЗА ПРАВНИОТ ФАКУЛТЕТ – КИЧЕВО

Со жалење и огромно разочарување, еве во предвечерието на новогодишните и божиќни празници кога обичните и нормални смртници ги сумираат резултатите од годината што заминува на личен и професионален план, објавуваме дека дел од...

Се зголемува бројот на луѓе чиј живот се креира по модерна психологија

Човекот е создаден да создава, да урива и повторно да гради. Од мигот кога постои светот и векот, постои и желбата за откривање на самиот себе, пронаоѓање решенија за предизвиците и навиките кои се исткајале...

Просечната Балканска жена.

Просечната Балканска жена е измачена, обликувана од советите на мама и баба со кои тие го крепеле семејството. Балканската жена подобро ќе ги издржи насилните удари на мажот кој се прогласува себе си за глава...

Анализа: „За спорниот член 11 од Законот за помилување“

Вчера во Собранието на Република Македонија пратениците во Законодавно правната комисија донесоа заклучок дека нема потреба од автентично толкување на членот 11 од Законот за помилување, бидејќи таков член воопшто не постоел.

Парите инвестирани во намалување на загадувањето на воздухот не се трошок за државата, туку...

Нашата држава многу ретко се наоѓа помеѓу првите држави во Европа и светот според одредено рангирање, без разлика дали станува збор за економски раст и развој, квалитет на образование, квалитет на здравство,...

Високиот рејтинг на „Дуинг Бизнис“ не значи и голем број на инвестиции

Македонија долги години напредува и високо котира на извештајот на „Дуинг Бизнис“ на Светска банка. Во овој извештај на Светска банка државите се рангираат според условите за започнување и водење бизнис, како што се...

Профитот и општествената одговорност на компаниите

Примарна цел на секоја компанија во своето работење и функционирање е остварувањето на поголем профит за своите сопственици. Долго време од појавата на компаниите нивна основна цел беше максимизирање на профитот на сопствениците. Во...

„Мал шенген“ во никој случај не може да биде алтернатива на ЕУ

Во моменти кога јавноста во Македонија, а и во Албанија очекуваше Европскиот совет конечно да донесе одлука за почеток на преговорите со Европската Унија, по иницијатива на српскиот претседател Александар Вучиќ дојде една на...
- Advertisement -

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ

ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ