Слоганот на ВМРО-ДПМНЕ за локалните избори: Создади нова иднина

Опозициската ВМРО-ДПМНЕ на локалните избори ќе излезе со слоганот: Создади нова иднина – промени, проекти, победи.

Партиската програма пак, ќе се води под името „Гарантирам“.

Симболот ќе биде 3пи, односно да се излезе од кругот и да ја промени насоката, брифираат од партијата.