Екологија: Грешни се податоците за воздухот во Гази Баба, се врши замена на дел...

Податоците од мониторинг станицата за квалитет на амбиенталниот воздух во Гази Баба во текот на изминатите пет часа се невалидни поради замена на потрошен дел, информираат од Министерството за животна средина и просторно планирање. -Министерството...

Нова иницијатива за геолошки истражувања на Кожув: Екологистите се противат на новата игра за...

Барањето што министерството за економија  го доставило до  општините Кавадарци и Гевгелија, општинските совети  повторно да дадат мислење за геолошки истражувања на планината Кожув,  ги разгневи  екологистите од здружението „Спас за Гевгелија“. Тие алармираат...

Владата го спасува Охридското езеро со акциски план без податоци од Струга и со...

Мораториумот е фарса а Акцискиот план, во формата во која е изготвен, е срамно да се испрати до организација како УНЕСКО, сметаат дел од невладините организации. Екологистите со многу забелешки за содржината на владиниот...

Пендаровски: Да се инвестира во образованието за подигнување на свеста за екологијата!

Да се инвестира во образованието со цел учениците во основно и средно образование да добијат интегрирано еколошко образование за заштита на животната средина. Ова на конференцијата „Климатска акција: Да се спречува и да се...

Карпош мапираше 13 критични точки за потенцијални „диви“ депонии

Надлежните служби во Карпош мапираа 13 локации на територија на општината каде има создадено отпад на јавни површини, што е основа за преземање мерки за нивно чистење. Секторот за екологија и енергетска ефикасност започна со...
- Advertisement -

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ

ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ