По препорака на претседателот на Србија, Александар Вучиќ, донесов одлука да ја откажам реалити програмата „Задруга“ во најкус можен рок

По препорака на претседателот на Србија, Александар Вучиќ, донесов одлука да ја откажам реалити програмата „Задруга“ во најкус можен рок, не подолго од десет дена, објави сопственикот на ТВ Пинк, Жељко Митровиќ.

„Верувам дека единството на Србија и оценката на претседателот на Републиката е поважна од секаков вид на интерес на Пинк или мој личен интерес“, објави Митровиќ на Твитер.

Зборувајќи за реалните програми, Вучиќ рече дека „разговарал и со сопственикот на Пинк“, пренесува N1 Србија.

„По препорака на претседателот на Република Србија, Александар Вучиќ, донесов одлука да го откажам реалното шоу „Кооператива“ што е можно поскоро, не подолго од десет дена. Верувам дека единството на Србија и оценката на претседателот на Републиката е поважна од секаков вид на интерес на Пинк и мојот личен интерес!“ напиша Жељко Митровиќ, сопственик на Тв Пинк, на својот Твитер профил.
„Го прашав и му кажав дека дел од граѓаните на Србија сметаат дека реалноста не е добра работа и дека знам каков е неговиот став и гледачите на Србија кои ја гледаат, но тоа беше моето барање. Пред да седнеме и да разговараме за тоа. Го замолив, пред да се разговара во РЕМ, да ја разгледа можноста за откажување – дали ќе сака или не, ќе видиме“, изјави претходно Вучиќ.