Половина пензионери земаат помалку од 14.000 денари

Вкупниот број на пензионери во август изнесува 325 637 лица.

Најмала просечна пензија од 8.263 денари имаат пензионерите кои земаат земјоделска пензија, додека највисока просечна пензија имаат воените пензионери и таа изнесува 23.069 денари.

До 14 илјади денари пензија земаат 50,06 проценти од пензионерите, додека од 14.000 па нагоре 49,94 отсто.

Целата анализа може да ја прочитате на следниот линк: АНАЛИЗА ПЕНЗИИ: До 14.000 денари пензија земаат 50,06% од пензионерите, над оваа сума 49,94%.

Извор: Пари