Петмина обвинители на терен во Тетово да ги откријат причините за пожарот

Основното јавно обвинителство објави дека петмина обвинители се ангажирани и веќе се на терен каде што вршат вештачење за да се проверат причините за пожарот во модуларната болница во Тетово.

„Основното јавно обвинителство Тетово врши вештачење на местото на настанот во модуларната болница во Тетово, каде што вечерва избувна пожар во кој има жртви. Во вештачењето се вклучени тројца обвинители од Основното јавно обвинителство Тетово, на кои им се придружија и двајца јавни обвинители од Јавното обвинителство Скопје. Тимот од пет обвинители, заедно со тимовите на надлежните институции, ги преземаат сите активности со цел да се утврдат причините за настанатиот пожар“, соопшти Јавното обвинителство