Руска амбасадa: Идеалите на борбата за слобода на кои Делчев им го посветил животот се секогаш релевантни

Руската амбасада во Македонија по повод загинувањето на македонскиот револуционер Гоце Делчев на социјалните мрежи објави дека идеалите кои ги имал Гоце Делчев на борбата за слобода се релевантни во секое време

-Пред 118 години загинал македонскиот народен херој, Гоце Делчев. Идеалите на борбата за слобода, на кои овој извонреден револуционер им го посветил својот живот, се релевантни во секое време, стои во објавата на Руската амбасада.