Ова е цената која што се очекува да ја достигне етереумот до 2025 година

Етереум е криптовалута создадена од Виталик Бутерин и Гевин Вуд и започна да се живее во 2015 година. Тоа е децентрализиран блокчеин со отворен извор со функционалност на паметни договори. Етереум најголема капитализација на пазарот на крипто-валути по биткоинот. Етереум се употребува на блокчејн.

Етереум беше предложен во 2013 година од програмерот Виталик Бутерин и беше финансиран од групно финансирање во 2014 година и започна да работи во 2015 година. Етереум е виртуелна машина што ја користи за извршување скрипти и извршување на децентрализирани апликации. Се користи за финансирање на децентрализација, создавање и размена на NFT.

Етереум започна да извршува серија ажурирања на тереум 2.0, кои вклучуваат премин кон докажување на влогот и имаат за цел да ја подобрат трансакцијата.

Главна точка

Етереум не е само платформа, туку и програмски јазици, кои се користат во блокчејн, исто така, му помагаат на развивачот да гради децентрализирани апликации.

Етереум е децентрализирана компјутерска платформа и оперативен систем со отворен извор.Етереум е партнерство на Микрофт со ConsenSys. Етереум е виртуелна машина.

Предност на користење на Етереум

Платформата Етереум има паметен договор, кој извршуваше безбедност без потреба од трета страна. Децентрализирана е нерегулирана од владини субјекти. Етереум е систем со отворен извор што овозможува подобрување. И дава поголема стабилност и транспарентност. Етереум е поевтин. Многу е тешко да се лажира.

Дали Етереум е добра инвестиција?

Во моментов Етереум има хипер побарувачка за NFT и други проекти. Етереум е ризик, но потенцијално може да биде профитабилен. Инвеститорите предвидуваат дека Етереум би можел да достигне 6.000 УСД до крајот на 2022 година и 10.000 УСД до крајот на 2025 година.

Мислам дека инвестирањето во Етереум е подобра опција во споредба со биткоинот. Во моментов во вредност од еден Биткоин е многу повисока цена во споредба со Етереум. Овој пат е вистинското време да го искористите Етереум.

Извор: Пари