Послаб земјотрес регистиран во Загреб

Послаб земјотрес е регистриран во Загреб и неговата околина вчера пред полноќ, а хрватската сеизмолошка служба објави дека јачината била 2,2 степени по Рихтер.

Епицентарот бил во близина на Запрешиќ, под Медведеница.Новиот земјотрес повторно предизвика чувство на страв кај многу жители на Загреб, за кои ова е десетти посилен земјотрес во последната година.