Комбинација од карактеристики на кои жените не можат да им одолеат

Многу дами ќе речат дека гласот е нешто што се забележува на почетокот. Особено кога станува збор за длабок доминантен глас затоа што може целосно да го засени остатокот од изгледот на мажот или целосно да го промени физичкиот впечаток на подобро. На жените, мажите со подлабок глас делуваат секси, самоуверено и моќно.

Дамите сакаат високи мажи затоа што се чувствуваат побезбедно со нив. Овој вид на размислување, т.е. чувството датира уште од античко време. Истражувањето од Универзитетот во Јута покажа дека претпочитањето на повисоките мажи датира од камено време, бидејќи и тогаш се сметаше дека повисоките мажи ќе ги штитат другите полесно отколку пониските.

Ако длабокиот глас и висината се надополнети со брадата, тогаш добиваме непобедлива комбинација. И иако ретко која жена ќе им противречи на висината и длабокиот глас како клучни физички квалитети, за брадите дефинитивно ќе се дискутира повеќе. Сепак, според повеќето истражувања – преовладуваат дами кои сепак преферираат брада од свежо избричено лице.