Факти за машко-женските односи: Еден маж во просек забележува пет жени во текот на денот со кои би сакал да има секс

Љубовната статистика покажува неколку поинтересни факти за машко-женските односи.

Жените најмногу ги привлекуваат мажи постари од нив шест години. Најчеста разлика во возраста помеѓу партнерите е приближно 24 месеци подолго време. Околу 40 проценти од понежниот пол повеќе би сакале да се откажат од секс една година отколку од омилената храна Просечен маж забележува пет жени во текот на денот со кои би сакал да има секс. Дури 40 проценти од дамите би биле подготвени да остават партнер ако нејзините пријатели не ја сакаат. Само 10 проценти од мажите кои се разведуваат поради љубовна врска, се ожениле со својата љубовница.

Иако звучи помалку веројатно, дури 70 проценти од сингл момците сакаат да најдат некој за сериозна врска, а не за забава. Точно 57 проценти од луѓето без партнер веруваат дека мислите на нивниот поранешен ги спречуваат да започнат нова врска Дури 64 проценти од припадниците на двата пола признаваат дека прибегнале кон промена на физичкиот изглед по раскинувањето на долгата врска.

Околу 89 проценти од помладите мажи бараат постари партнери, верувајќи дека тие се поискусни љубовници и дека ќе биде повозбудливо за нив. Повеќе од 90 проценти од момците сонуваат девојка да ги „започне“ во клуб или кафуле, односно да го направи првиот чекор. На жените им требаат само 60 минути да одлучат дали сакаат повторно да го видат мажот со кој се дружеле и само 15 минути за истата одлука.

Дури 40 проценти од луѓето веруваат дека се во брак со сродна душа Луѓето кои се во бурна врска побавно добиваат модринки во 40 проценти од случаите, во споредба со оние кои се во среќна врска. Оправдано и жена во дури 85.