НАСА го објави првото видео од Марс

Јавноста има можност и да ја слуша „Црвената планета“.

Роверот има 23 камери кои имаат можност за зумирање и прикажување на слика во боја.

Претходно, не беше можно да се направат такви снимки.

Звукот е снимен со еден од двата микрофона на роверот кој слета на Марс на 18 февруари.

Погледнете го видеото: