Судот во Перу тврди дека коронавирусот е измислен од  Гејтс, Рокфелер и Сорос

Апелациониот суд на провинциите Чинча и Писко во јужниот перуански регион Ика ја утврдил вмешаноста на „злосторничките елити кои доминираат со светот“  како Гејтс, Рокфелер и Сорос во создавањетпо на пандемијата на новиот коронавирус, се наведува во изјавата на членови на судскиот совет во една од нивните одлуки, од која копија беше објавена на во понеделникот на електронското издание на весникот Peru.21.

Наредивме прелиминарна истрага од главните судии на Кривичниот апелациски совет, Цинча и Писка, со цел да собереме докази што ќе помогнат да се утврди присуството или отсуството на наводните прекршувања, се вели во објавата Врховниот суд на Ика на „Фејсбук“.

Истрагата следува откако судот на Синч и Писко наводно се предомислиле со цел да се оправда петицијата за продолжување на истражниот затвор во едно кривично дело поради непредвидливата природа на коронавирусот, создадена од „криминалните елити кои доминираат во светот“.

Ниту една светска влада, физичко или правно лице, ниту одбраната на обвинетиот не можат да тврдат дека оваа пандемија има квалитет да биде предвидлива, освен креаторите на новиот светски поредок како Бил Гејтс, Сорос, Рокфелер и други, кои го решија и продолжуваат да го прават тоа со најголема тајност во нивното опкружување и глобалните корпорации, пресуди судот порано.

Толку е лесно да се поверува, особено кога едноставно е објаснувањето за оваа пандемија, е дека зад неа стои некое зло, тоа е некако полесно отколку биологијата, што е всушност некако комплицирана. Значи, мораме да ја направиме вистината поинтересна. Мораме да ги обележуваме работите со вистина, рече Гејтс во интервју за „Дневно шоу“ на Тревор Ное во декември 2020 година.