Српскиот политичар Чедомир Јовановиќ на морфиум, шест месеци се бори против короната

Лидерот на ЛДП на Србија Чедомир Јовановиќ е во тешка состојба по прележаната корона во јули , истакна неговата сопруга Јелена.

– Лошо е, тој страда од страшна болка, поради што прима кетанол, троодон, па дури и морфиум со четири антибиотици. Сите негови параметри се нарушени. Иако прима флексарин неколку пати на ден, Д димерот кој е одговорен за згрутчување на крвта и предизвикува тромбоза е 12 пати поголем од горната граница, ЦРП што укажува и на некои воспаленија. Неговото железо е на 39, што падна високо на 5, објасни таа.

Јелена Јовановиќ вели дека лекарите се прекрасни, посветени, да даваат се од себе до последниот атом на сила.