Според жените ова се 6-те квалитети на секој добар љубовник, кои доаѓаат до израз уште на првиот состанок

За жените списокот за квалитетни особини кои треба да ги поседува еден маж е долг. Познатиот сексуалиот терапевт и автор на бројни книги, Трејси Кокс има забележано шест основни особини што треба да ги има еден идеален љубовник според жените, а тие доаѓаат до израз за време на првата интимна врска.

Се посветува на орален секс

Маж кој избегнува орален секс е непосакуван партнер за повеќето жени, бидејќи голем број од нив достигнуваат оргазам, вели Кокс. Иако техниката може да се подобри, ако партнерот ја одбие, таа ја лишува жената од многу задоволства.

Слуша барања без навреда

Со нов партнер, потребно е малку време и двајцата да се дружат, а најлесниот начин да се обезбеди задоволство е да комуницирате во кревет. Бидејќи мажите честопати се под повеќе притисок и „виновни“ за добри или лоши сесии, нивното его во кревет е многу повисоко отколку кај жените.

Не се фали дека е најдобриот љубовник на светот

Потребата да се импресионира партнерот е својствена и за мажите и за жените, но мажите честопати имаат потреба да се докажат со споменување на богато сексуално искуство или уникатна техника и вештина. Тие само губат на овој начин, бидејќи тоа ги зголемува очекувањата на жените до степен до кој е многу тешко да ги исполнат.

Оргазамот на жената е секогаш на прво место

Бидејќи на жените им е потешко да достигнат оргазам отколку на мажите, непишано правило е мажот да ја чека, а потоа да се посвети исклучиво на сопственото задоволство. Маж кој нема да обрне внимание на неа и нејзиниот оргазам дури и на самиот почеток на врската ретко ќе добие шанса за следен пат.

Дава искрени комплименти

Искрени и едноставни комплименти за нејзината посебност и изглед се показател дека мажот е искрено заинтересиран, наместо да се прави искусен сериски заводник.

Не се повлекува емотивно по сексот

Ненадејното заминување, станување од кревет и збунетост во никој случај не се однесување што жените ќе го ценат. Ако не знаете што треба да направите, подобро е да го кажете тоа искрено, отколку да бегате со глава без оглед на се. Најважно е да бидете што поприродни, па затоа не е добро да инсистирате на галење или големи изјави за љубов.