Бил Гејтс: Да се ​​подготвиме за нова пандемија

Основачот на Мајкрософт Бил Гејтс предвидува нова пандемија на планетата.

Милијардерот сними разговор со актерот Рашид и главниот инфектолог во САД, Ентони Фаучи, за пандемијата на коронавирус и промените што ќе ги донесе Ковид-19.

За време на разговорот го прашаа Гејтс дали човештвото ќе биде поразено од нова пандемија, а тој одговори дека постои сценарио според кое ново пандемија може да се појави за три години.

Сепак, како што нагласи основачот на „Мајкрософт“, следниот пат човештвото ќе биде подготвено за пандемија. Според него, дотогаш ќе се појават алгоритми во согласност со кој ќе се воведе карантин, а системите за тестирање на потенцијалните носители на инфекцијата ќе се подобрат.

Нема да бидеме толку наивни следниот пат, заклучи тој.