27-годишен кумановец почина од Ковид-19 на Инфективната клиника во Скопје

27-годишен кумановец на инфективната клиника во Скопје. Пациентот немал претходни заболувања велат од МЗ освен покачена телесна тежина. Бил префрлен во Скопје поради нагло влошување на состојбата.

Инфективното одделение во Куманово е полно, за прием на пациенти се адаптира поранешното одделение на неврологија за дополнителни 20 места.

Полни се клиниките и во главниот град. Министерот најави отворање на дополнителни одделенија како ковид центри. Едно од тие кои треба да лекуваат пациенти е Институтот за белодробни заболувања. Директорот За сител вели дека се уште не добиле наредба за да почнат со прием на пациенти како ковид центар каде има капацитет за 50 лица.