(ВИДЕО)Хабиб и Гејџи лице во лице пред битката

Шампионите во лесна категорија Хабиб Нурмагомедов и Џастин Гејџи се соочија првпат пред нивната борба. Ова се случи на прес-конференција што организацијата ја даде пред неколку часа. Овој викенд двајцата борци ќе ги обединат титулите во дивизијата. Тие ќе се соочат во главната битка на УФЦ 254, што ќе се одржи на островот
„Јас“ во Абу Даби.

На прес-конференцијата двајцата одговорија на прашањата поставени од медиумите. Хабиб е категоричен дека ќе може да го измори Гаџи и да го натера да се предаде. Џастин, од своја страна, верува дека неговата борба ќе му помогне и ќе му ја нанесе првиот пораз на непоразениот Дагестанец.

По одговорите што ги дадоа, Дана Вајт ги донесе лице в лице. Геиџи одби да позира со својот привремен појас и рече дека ќе го носи неспорниот. Хабиб покажа почит кон Гаџи и му подаде рака. Еве ги двајцата очи в очи пред борбата викендов: