Грција е парализирана од генералниот штрајк

Синдикатот на грчките државни службеници најави 24-часовен штрајк. Авионскиот транспорт е сериозно погоден. Штрајкуваат и лекарите од државните болници.

Контролите на летови на сите грчки аеродроми се прекинати, што доведе до откажување на стотици летови. Синдикатот известува дека се служат само итни летови. Контролорите на летање ќе штрајкуваат два дена.

Вработените во јавниот превоз исто така престанаа да работат, што доведе до потешкотии во сообраќајот. Лекарите во државните болници протестираат, а болниците прифаќаат само итни случаи.