Власта со закон сака да го укине правниот факултет во Кичево

  Во Собранието на Република Македонија пратеникот Александар Кирацовски од СДСМ по трет пат го поднесува истиот Закон со кој сака да го укине Правниот факултет во Кичево и да го префрли во Битола. Првиот пат кога се поднесе законот, пратениците преку дискусии успеаа да го натераат Кирацовски да го повлече. Вториот пат кога се … Продолжи со читање Власта со закон сака да го укине правниот факултет во Кичево